Over ons

‘Creativiteit is mijn/onze passie en loopt als een rode draad door mijn/ons leven’
(Catharina ten Berg)

Historie

Het is begonnen in 1991 met de opening van onze eerste winkel op het ‘Oude Dorp’ in Houten met creatieve hobbymaterialen genaamd ‘Creatiek de Bergeend’. De winkel waar creatieve workshops voor kinderen, pubers, volwassenen, scholen, verenigingen en bedrijven gegeven worden. Na een aantal jaar is er de gelegenheid om te verhuizen naar een groter pand op hetzelfde ‘Oude Dorp’. Het assortiment wordt uitgebreid met teken- en schildermaterialen, waaronder Lyra en diverse cadeauartikelen. Naast de winkel organiseren we twee keer per jaar creatieve ‘Events’ met verschillende demonstraties en creatieve workshops voor jong en oud.

In 2002 openen we in De Bilt de tweede ‘Creatiek de Bergeend’ aan de Hessenweg in De Bilt. In deze winkel was er ruimte voor een nog ruimer assortiment en uitbreiding met houten speelgoed.

Op het ‘Oude Dorp’ verhuizen we in …. nogmaals naar een nog groter winkelpand en wordt het assortiment verder uitgebreid met nog meer kleurrijke materialen. Buiten ons ‘basispakket’ van materialen gaan we met de trends van de tijd mee. Bij ‘Creatiek de Bergeend’ verkopen we alleen artikelen waar we 100% achter staan en door onze jarenlange ervaring in de hobbywereld hebben we veel kennis opgedaan en ervaren wat het materiaal met je doet.

Na ruim 26 jaar hebben wij eind 2016 de stap genomen om de winkel, ‘Creatiek de Bergeend’, te sluiten en een nieuwe richting te kiezen in ons leven. Dit is in de richting van een tekenpraktijk in 2017 genaamd ‘De Bron van Kleur’ en in 2018 het openen van de webshop met hoogwaardige tekenmaterialen onder de naam van ‘Creatiek de Bergeend’.

Hartelijke en kleurrijke groet,

Wim en Catharina ten Berg

‘Wij staan voor kwaliteit, passie en enthousiasme’